Naša priča

Priča o našem putu do savršene šoljice kafe počinje 2001.godine. Grupa pasioniranih ljubitelja kafe sastala se i pokrenula prvu pržionicu kafe u Varšavi sa idejom da drugim ljubiteljima ponudi svježe prženu kafu sa porijeklom (znajući prave korijene kafe i proizvođača), kao i specialty coffee (kafe arabike sa prefinjenim ukusom).

Započeli smo sa tradicionalnom Probat pržionicom i pokrenuli mali maloprodajni lanac kako bismo istakli naš poseban odnos prema kafi. Razlika u ukusu naše kafe je brzo prepoznata te je pristizalo sve više zahtjeva za prženje u drugim kafeima, restoranima i hotelima. Ubrzo se to proširilo i u zahtjeve za posebno prženim i prilagođenim mješavinama, a dodatno smo počeli i da edukujemo kupce naše kafe o načinima prženja i služenja.

Kao rezultat toga, proširili smo našu ponudu treninzima za bariste, espresso mašinama i njihovim servisom, propagandnim materijalom i novim proizvodima koje smo mogli da ponudimo uz kafu, sve sa ciljem da bismo upotpunili našu ponudu klijentima.

Naša avantura u Srbiji kreće 2013. godine i za dve godine rada postižemo isti rezultat koji je u Poljskoj bio postignut za četiri godine. To znači samo jedno – Srbija zna i ceni umjetnost pravljenja savršene šoljice kafe!

I danas, Java Coffee Company nastavlja da istražuje i razvija svoju ponudu. Ako je Vaš posao vezan za upravljanje kafeom, restoranom ili hotelom i u potrazi ste za nečim posebnim u šoljici kafe, stojimo Vam na usluzi.